You are viewing an unstyled version of this page. Either your browser does not support Cascading Style Sheets (CSS) or CSS styling has been disabled.

Kapcsolódó anyagok

Kapcsolódó anyagok


ERTMS:
ERTMS egyetértési nyilatkozat
2005. március 17-én írták alá az ERTMS Memorandum of Understanding-et, azaz az egyetértési nyilatkozatot. A linkre kattintva letöltheti az aláírt változatot, pdf formátumban.

E ERTMS korridor Egyetértési nyilatkozata
2007. május 22-én írták alá az "E" jelű ERTMS korridor érintett országainak közlekedési minisztériumi megbízottjai az Egyetértési nyilatkozatot. A linkre kattintva letöltheti az aláírt változatot, pdf formátumban.

ERTMS egyetértési nyilatkozat 2
2008. július 4-én írták alá az újabb ERTMS Memorandum of Understanding-et, azaz egyetértési nyilatkozatot, ezúttal az ERTMS fejlesztések felgyorsítását célozva. A linkre kattintva letöltheti az aláírt változatot, pdf formátumban.

ETCS:
FFB - A rádió alapú vasútüzem (pdf)
Az FFB a Funk Fahr Betrieb rövidítése, amely egy Németországban kifejlesztett, rádió alapú vonatbefolyásolást megvalósító rendszert takar. Az FFB jószerivel az ETCS előfutárának tekinthető. A linkre kattintva elolvashatja a 2001-ben az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (TDK) a Műszaki Tudományi szekcióban I. helyezést nyert pályamunka előzetesét.

EIRENE:
Rádióhullámok és antennák (pdf)
A linkre kattintva elolvashat egy rövid összeállítást a rádióhullámokról és a rádiótechnikában alkalmazott antennákról, illetve azok főbb tulajdonságairól.

ETML:
Mikroszimulációs vizsgálatok (pdf)
A linkre kattintva elolvashat egy 2002-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen megvédett diplomamunkát, amely vasútvonalak mikroszimulációs (kapacitás)vizsgálatával foglalkozik.